In 1923 koopt Georges Frisque een oud fabrieksgebouw aan de Dijle in Sint-Joris-Weert. Hij plukt hoogstam appelen van lokale boerderijen en bewaart ze in een ruimte die gekoeld wordt met energie van een molen op de Dijle. De mensen komen appelen kopen in de ‘Appelfabriek’.
In de jaren 60 koopt zijn zoon Hervé gronden aan om eigen laagstam boomgaarden aan te planten. De fruitteelt is veranderd. Het is een intensieve teelt geworden dank zij het gebruik van nieuwe producten (meststoffen, insecticiden, pesticiden…) en nieuwe productievere appelsoorten zoals Golden, Jonagold, Elstar, Boskoop….
In 1990 neemt Michel het bedrijf over. Hij wilt de klassieke behandelingen verminderen en schakelt over naar geïntegreerde teelt. Nadien wordt het bedrijf volledig biologisch (1996). Hij behoudt de veel gevraagde klassieke appelsoorten, maar plant eveneens soorten aan die minder gevoelig zijn voor ziektes en meer aangepast aan de biologische manier van bedrijfsvoering zoals Topaz, Santana, Reinettes…
In 2010 verhuist de Appelfabriek naar de oude geklasseerde hoeve “Hinnemeure” in Neerijse. De boerderij is gerestaureerd met ecologische materialen en behoudt de landbouw functie. Het bedrijf wordt biodynamisch (2015). Zoals bij de biologische manier van bedrijfsvoering zijn pesticiden en herbiciden strikt verboden, maar in de biodynamische teelt wordt ook nog gebruikt gemaakt van preparaten op basis van mineralen en plantenextracten gemengd in de compost of door beneveling rechtstreeks op de bomen.
In 2015 stapt de vierde generatie in het bedrijf. Céline en Marco maken appelsap in hun nieuwe perserij.
De appelfabriek blijft evolueren.